Ny pool för hydroterapi

Vår rehabiliteringspool har gjort sitt, så nu har vi beställt en ny pool och den ska installeras i nästa vecka av glasfiberpool malmö. Rehabiliteringspoolen är väldigt viktig för oss då rehabilitering i poolen för djur är en form av terapi som används för att hjälpa skadade eller sjuka djur att återhämta sig och återfå sina motoriska förmågor. Poolterapi, även kallad hydroterapi, kan vara särskilt effektiv för att underlätta rehabilitering hos djur eftersom vattnet ger en tyngdlöshetseffekt och minskar belastningen på kroppen. Speciellt alla våra skadade hundar älskar att bada i poolen. kanske inte alla hundar till en början, men i princip alla hundar lär sig att uppskatta tiden i vattnet. Det kan till och med ibland vara svårt att få ur dem ur poolen.

Under tiden i poolen och våra poolterapisessioner får djuret stegvis öva på olika rörelser och träna upp musklerna utan att behöva bära hela sin kroppsvikt. Poolen är utrustad med trappor eller så kallade ramper med olika nivåer för att hjälpa djuret att gradvis anpassa sig till att röra sig i vattnet och stärka sina muskler. Ibland använder vi också flytvästar eller andra hjälpmedel för att ge ytterligare stöd åt djuret.

När djuren kontinuerligt får hydroterapi märker vi ganska snabbt att det blir bättre. Träningsformen är unik i sitt slag och gör underverk för djur med skadeproblematik. Många djur kan i vissa fall behöva hydroterapi livet ut för att bibehålla den nödvändiga rörligheten för ett drägligt liv, men många djur blir även helt friska efter behandling.

Nu ser vi fram emot vår nya pool.Det ska bli väldigt kul att kunna erbjuda alla vår djur en ny, härlig och uppvärmd pool. Jag vet att det kommer att bli succé. Det känns så. Och med de orden får jag säga på återseende. Vi hörs när poolen är installerad och klar och när vi har tagit några nya härliga bilder som vi kan visa för alla våra läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *