Blåsfisk i olycka – sprängdes i bitar

Vi har tyvärr en mycket tråkig nyhet att meddela.

Igår eftermiddag fick vi in ett akut ärende då en äldre dam lämnade in sitt kära husdjur, en vacker blåsfisk som hette Rupert Sylvén den tredje. Rupert beskrevs av damen som en levnadsglad och mogen blåsfisk som varit ett perfekt sällskap som muntrat upp damen efter att hennes man Helge dog förra året i en trafikolycka då han gav sig ut på Stockholms gator med en elsparkcykel som han fått hjälp att hyra via en app. Damen berättade att Helge hade nackspärr och inte såg när en container på vift kom i hög hastighet och träffade Helge i mellangärdet. Tyvärr avled Helge av sina skador.

Damen berättade att livet ändå var drägligt tack vare hennes älskade blåsfisk Rupert Sylvén den tredje. De hade djupa filosofiska diskussioner i vardagsrummet och Rupert var en god lyssnare. Han brukade tycka om att ta sig en eftermiddagslur i sin lilla skål med vatten medan damen i fråga spelade en trudelutt på Helges gamla dragspel som han en gång i tiden stulit från en ambulerande cirkus.

En dag hade blåsfisken fått smaka efterrätt när den gamla damen hade lagat varma päron med smält after eight i ugnen. Tyvärr satte blåsfisken i halsen och trots upprepade försök till heimlich lyckades damen inte hjälpa blåsfisken att hosta upp det varma päronet.

De skyndade sig hit till oss på djursjukhuset men tyvärr gick allt fel. Vikarierande veterinär Anderssons lille son Isak trodde att blåsfisken var en ballong och plockade fram heliumpumpen och körde in den i blåsfiskens mun.

Resultatet blev tyvärr att blåsfisken sprängdes i bitar.

I vårt väntrum flög det päron och smält after eight så det stod härliga till. En pudel fick frisyren förstörd när choklad och bitar av blåsfisk spetsade en utstickande hårtuss.

Som tur är fick vi snabbt tag i en firma som sysslar med Flyttstädning Västerås som kom hit med omedelbar verkan och röjde upp i röran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.